Ομάδα Προσκόπων

Στ Δημοτικού - Γ Γυμνασίου

Οι Πρόσκοποι είναι νέοι, αγόρια και κορίτσια ηλικίας 11 - 15 ετών, που οργανώνονται σε αυτοδιοικούμενες παρέες 6 - 9 παιδιών, τις Ενωμοτίες.

Η Ενωμοτία κατευθύνεται και αντιπροσωπεύεται από τον Ενωμοτάρχη, που αναδεικνύεται από τα μέλη της Ενωμοτίας στην αρχή της κάθε Προσκοπικής περιόδου και για θητεία ενός χρόνου.

Κάθε Ομάδα Προσκόπων αποτελείται από 3 - 4 ενωμοτίες, που συνεργάζονται μεταξύ τους και συμβάλλουν στην επιτυχία όλων των δραστηριοτήτων της Ομάδας. Οι δραστηριότητες της Ομάδας κατευθύνονται από το Συμβούλιο Τιμής, που αποτελείται από τους Ενωμοτάρχες και τους Βαθμοφόρους.

Οι δράσεις της Ομάδας περιλαμβάνουν θέματα από τους 5 Τομείς Ενδιαφερόντων (Πνευματική Καλλιέργεια, Υπαίθρια ζωή, Σωματική Αγωγή, Τεχνικές Δεξιότητες και Κοινωνική Συνεργασία) και προσφέρουν στους Προσκόπους ευκαιρίες για ηθική, πνευματική, φυσική και κοινωνική ανάπτυξη καθώς και δυνατότητες για διεύρυνση των ατομικών κλίσεων και ικανοτήτων τους.

Σημαντικό στοιχείο του προγράμματος κάθε Ομάδας Προσκόπων είναι για την άνετη και ασφαλή διαβίωση στο ύπαιθρο που υλοποιείται με μονοήμερες ή πολυήμερες εκδρομές στην φύση και ολοκληρώνεται με την ετήσια θερινή κατασκήνωση.

 

 

"Η Κραυγή μας"

Στα λαγγάδια στα βουνά
χέρια πάντα δυνατά
φτάνουμε στην κορυφή
Χαλανδρίου ξακουστή...3η!